LIMBO – Foto expositie

‘LIMBO’ Foto expositie van Emin Özmen
‘Gedwongen migratie’ is het thema van de aankomende vierde editie van het Rode Tulp Filmfestival (RTFF). In dit kader organiseert RTFF in samenwerking met NIFFO Galerie de foto expositie ‘LIMBO’, van fotojournalist Emin Özmen. De expositie is van 21 mei t/m 28 mei te bezichtigen. Opening van de expositie vindt plaats op 21 mei tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Daarnaast is de expositie tussen 21 mei – 4 juni ook te bezichtigen in het Natlab te Eindhoven.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij deze bijzondere opening.

Gedwongen migratie is een maatschappelijk thema dat wereldwijd de gemoederen bezighoudt door het menselijke drama wat eraan ten gevolg ligt. De Verenigde Naties hebben in een rapport van juni 2015 vermeld dat in het jaar 2014 ruim 60 miljoen mensen getroffen zijn door gedwongen migratie; dit is een historisch record. De foto-expositie ‘LIMBO’ van Özmen staat in het teken van vluchtelingen en gedwongen migratie. Met zijn foto’s maakt hij het menselijk drama zichtbaar dat schuil ligt achter de gedwongen migratie. ‘LIMBO’ refereert aan mensen van wie het lot in een tussenruimte verborgen ligt.

Fotograaf Emin Özmen maakte sinds 2012 uitvoerige fotografische documentatie van bevolkingsgroepen in Syrië, Turkije, Irak en Europa. Zijn voornaamste interesse ging uit naar groeperingen die zich te midden van conflictsituaties bevinden. Özmen legde zijn vizier op het menselijk leed van vluchtelingen die noodgedwongen hun woonomgeving verlieten. Dit resulteerde in onder meer foto’s van peilloze diepte in ‘LIMBO’.

 

Opening

De foto-expositie is tussen 21 – 28 mei te bezichtigen in NIFFO Galerie te Rotterdam

Opening:             21.05.2016 (Gratis Entree)
Tijd:                       16.00 UUR TOT 19.00 UUR
Adres:                  PRETORIALAAN 4B, 3072EM ROTTERDAM

Eindhoven

De foto-expositie is tussen 21 mei – 4 juni te bezichtigen in Natlab te Eindhoven.

18.5.2016
 

Add comment

Vul in: *