Aankondiging: 4e editie RTFF

Het Rode Tulp Film Festival vindt dit jaar plaats tussen 27 mei – 4 juni 2016.

Na drie succesvolle edities presenteert het Rode Tulp Film Festival (RTFF) ook dit jaar het allerbeste van de Turkse arthouse cinema op het witte doek aan de filmliefhebbers. De aankomende vierde editie vindt plaats tussen 27 mei en 4 juni 2016, en staat volledig in het teken van de bijzondere beleving van de Turkse arthouse. Het enige jaarlijks terugkerende Turkse filmfestival in Nederland is dit jaar groter en feestelijk dan ooit en wordt georganiseerd in zes verschillende steden.

Noteer daarom alvast in je agenda de volgende data en locatie:

  • Rotterdam: 27 – 30 mei in Lantaren Venster
  • Den Haag: 29 mei in het Filmhuis
  • Amsterdam: 1 – 4 juni in Rialto
  • Eindhoven: 2 – 4 juni in Natlab
  • Utrecht: 1 juni in het Louis Hartlooper Complex
  • Tilburg: 4 juni in Cinecitta

4eRTFF-venues

De Culturele Stichting Nederland Turkije, verantwoordelijk voor de realisatie van het festival, maakt zich als organisatie hard voor culturele en kunstzinnige inspanningen in Nederland. Het festival heeft in de afgelopen drie jaren platform geboden aan o.a.de Turkse arthouse films, filmmeetings, masterclasses van internationaal befaamde filmmakers zoals Nuri Bilge Ceylan & Ferzan Ozpetek, etc. Ieder jaar wordt de felbegeerde Rode Tulp Awards uitgereikt aan een van de films uit de Rode Tulp Filmcompetitie.

Kunst wordt in brede zin opgevat bij het Rode Tulp Film Festival. Daarom staat ieder jaar een maatschappelijke thema op de agenda, waarbij door het medium film de raakvlakken tussen kunst en maatschappij worden onderzocht. Dit jaar staat het thema ‘Vluchtelingen’ (gedwongen migratie) op de maatschappelijke agenda. In dat kader vertoont het festival een bijzondere selectie films en organiseert diverse thema-events om stil te staan bij de recente ontwikkelingen op het gebied van de vluchtelingen.

1.4.2016
 

Add comment

Vul in: *